Hjælp til digital vold

Jeg er blevet udsat for digital vold.

Er du blevet udsat for digital vold, skal du først og fremmest finde hjælp, så du ikke står alene med den ubehagelige oplevelse. Du kan starte med at tale med en, der står dig nært. Det kan for eksempel være en god ven, et familiemedlem, en kollega eller en lærer.

Derudover kan det være en god idé at rette henvendelse til en organisation, som tilbyder gratis og anonym rådgivning til personer i din situation. Læs mere om dine muligheder som voksen herunder.

Støtteorganisationer

Her kan du se hvilke af vores medlemsorganisationer, som kan støtte, vejlede og hjælpe dig videre:

Guides og vejledninger

Her får du guides til hvordan du tager korrekte skærmbilleder som bevis, samt vejledninger til hvordan du bremser delinger.

Anmeld til politiet

Politiet vil i mange tilfælde have større beføjelser, når det drejer sig om at anmode hjemmesider og sociale medier om sletning af krænkende materiale, hvis der er tale om billeder af personer under 18 år.

Kontakt forsikring og psykolog

Når du har anmeldt sagen til politiet, kan du også prøve at anmelde den til dit forsikringsselskab. I mange tilfælde kan forsikringen nemlig hjælpe med både retshjælpsdækning til en eventuel retssag og dækning af udgifter til en psykolog, hvis du får brug for det.

Hjælp til digital vold